Sunday, April 24, 2011

Kevad

Lõpuks on kevad ka meie farmi jõudnud ja esimesed küülikupojad on kohal. Taanlaste esimeses pesakonnas on viis poega, kõik tumedad. Lootsin küll, et viskab vähemalt ühe valge sekka aga kahjuks nii ei läinud. Samas pole hullu, suurepärased näituseloomad peaks sealt igaljuhul saama:)Nüüd on kogu (valge)lootus ühe eelmiseaasta poja peal, kelle enda karja jätsin. Olen kuulnud, et samast pesakonast pärit emasel oli sel kevadel 3 valget poega, seega loodan, et ka mina saan selle õnne osaliseks. Iseenesest, et see valge polegi niisama kinnisidee, aga kuna Robin hakkab vaikselt vanaks jääma siis oleks tore kui saaksin tema vereliinis endale uue valge asemele.
"taanlased"

Eile sai ka meie emane päss oma selleaastase teise pesakonnaga maha. Loodetavasti läheb sel korral paremini kui esimesel katsel, kui ainult üks p0eg alles jäi. Iseenesest on tingimused (Soojemad temperatuurid) küll paremad, niiet ei ole ühtegi põhjust miks ei peaks kõik korda minema. Seekordne pesakond on siis veel koos meie vana isase pässiga, Markusega. Nüüdseks elab Markus juba oma uues kodus Lõuna-Eestis aga just täpselt samal päeval kui viisin ta tema uude kodusse, tegi ta kiire külaskäigu veel Dolorese juurde. Siit pesakonnast võib jälle palju erinevaid värve oodata, seega saab põnev olema. Eelmise pesakonna poeg on õnneks emane ja siin on ka üks pildike temast:
Soojade ilmadega oleme juba ka kitsed jalutama lasknud. Minu meelest üks lahedamaid asju kevadel üldse on vaadata karja kitsetallesid koos tegutsemas. Need tegelesed suudavad ikka igasugu asju välja mõelda. Küll tegakse jooksuharjutusi, siis kõrgushüpped, võimalusel ronitakse "mägede" otsa ja suurima heameelega näksitakse kõike mida näksima ei peaks. Kuigi juba on päris palju rohtu kasvanud, vähemalt piisavalt, et kitsed selle kätte saaks, aga ikkagi maitsevad kõige paremini igasugu ilupuud ja -põõsad ning maasikataimed jne...
Talled on juba päris suured. Lisan ka mõned pildid neist ja taaskord mainin, et kui keegi peaks soovima endale väga heade piimakitsede järglasi siis mõlemad isased talled on saadaval. Mõlemad on sarvedega ja väga sõbralikud tegelased. Kui kellelgi peaks olema huvi siis võimalusel olen valmis ka nad kohale tooma.

tüdrukud

poisid
poisid

Lõpetuseks siis ka veel üks käsitööline katsetus, millega ma sel nädalavahetusel hakkama sain. Nimelt on ideekohaselt tegemist kanade õuepesaga aga eks näis, mis nad sellest ideest arvavad. Ideaal oleks muidugi kui mõni neist sinna haudele otsustaks jääda aga erilisi lootusti ma sellele ei pane, sest lihtsalt meie kanakarjas puudub haude instinkt sajaprotsendiliselt. Ja nii on olnud juba aastaid:D Sel suvel on plaan tuua paar Brahma tõugu kana, et ehk siis loodetavasti saab järgmisel kevadel ka tibusid. Hetkel on meil ainult kuked "tõukad", kanad on kõik lihtsalt äntukad:D
õuepesa

kanakarikuked

No comments:

Post a Comment