Wednesday, June 1, 2011

Lõpuks uued pesakonnad

Eelmisel nädalal sai meie noor flandriaema Anni maha oma esimeste poegadega. Ei julgenus sellest varem kirjutada, kuna tal on see emadusega harjumine päris vaevaline olnud. Asi algas sellega, et ta ei ehitanud traditsioonilises mõttes küülikupesa, mis peaks olema siis suur heinahunnik, mille keskel on palju karvu. Arvestades ka flandriate suurust, on tegemist tavaliselt päris suurte pesadega. Temal oli aga väike risuhinnik, võiks lausa öelda risuvaal puuri nurgas. Esmapilgul ei oleks küll osanud kahtlustada, et seal võiks pojad peidus olla aga võta näpust, olid:) Pesa disain oli ka selles mõttes halb, et pojad sattusid sealt kogu aeg välja ja kuni silmade avanemiseni ei oska nad sinna ise tagasi minna. Seega tuli neile ise korralik pesa ehitada. Loodetavasti see nüüd toimib paremini. Aga selle pesakonnaga seoses oli kaks meeldivat üllatust: esiteks et seal on 8 poega ja teiseks, et lõpuks on ka üks valge poeg. Nüüd ainult põidlad pihku, et edaspidi oleks kõik korras.

Teise pesakonna tõi Anni ema Jeikna. Temal siis seekord ainult 2 poega. Vaatamata sellele, et nad on 4 päeva nooremad kui Anni pojad, on nad juba suuremad( paksukesed), sest nad ju saavad 4korda rohkem süüa kui teised. Ja seda tean kindlalt, et Jeiknal on palju piima, sest eelmisel aastal kasvatas ta 8 poega ilma igasuguste probleemideta üles.

Niisiis on meil jälle palju rõõmu pisikestest küülikutest. Kuid eile-üleile oli mul ikka küülikutest väga kahju, sest see õudne kuumus, mis neil päevadel oli on küülikute jaoks ikka täielik piin. Seisin seal puuride vahel ja vaatasin kuidas nad seal olid välja sirustatud ja hingeldasid. Isegi vastsündinud küülikud olid kas pesast välja roninud või vähemalt üksteisest eemaldunud:S Päris õudne ikka. Nüüd plaanin neile sinna väikse ventilaatori panna mis paneks õhu vähemalt liikuma ja läbi selle tooks kasvõi natukenegi leevendust. Tean et neile võiks jagada ka külmavee pudeleid külje alla aga kuna meil kõik on päeviti tööl siis ei ole see ka väga võimalik. Aga niisama, abita neid ka ei saa jätta.


Lisaks küülikupoegadele on suurenenud ka meie tibupark. Hetkel on on siis tõugude nimistu järgmine:

Braamad

Orbingdonid

sinised araucanad

lavendlivärvi araucanad

Barnewelderid

Püüan lähiajal ka sellest seltskonnast pilte panna.

No comments:

Post a Comment