Friday, October 19, 2012

Pisut romantikat ja esimesed munad.

Esimesed kevadised tibud on jua nii suured, et on vaikselt juba munele hakanud.Tegemist on minu enda karjast kasvanud ristandid. Mõlemad on saanud oma isalt rohelise muna geeni, ehk siis munad on rohelised. Hetkel hoian hinge kinni, et millal saabub esimene shokolaadi värvi muna maransitelt ja ehk näeb enne kevadet ka ära sinise muna, mida peaksid mu uued arucanad hakkama munema. Põnev aeg igaljuhul.
 Jersey noorkukk
 Braama kukk
 Kukk haaremiga

 Üldpilt
 Jersey noorkana
Minu lemmikud, Jerseyd on aga nii aeglase kasvuga, et kui need ükskord munemisikka jõuavad, siis on nad mu juba vaeseks söönud:D Neil lihtsalt lheb selle valmimisega märks kauem, kui munakanadel. Põhimõte on sama nagu ka Flandria küülikutel, kes kasvavad ligi 2 korda kauem kui keskmine ükskõik milline tavalist tõugu küülik. Ja et oleks aru saada kui suur on Flandria küülik, siis ka väike võrdluspilt:

Kui jutt juba küülikutele läks, siis peab kohe ära mainima ka pisikese romansi, mis meie küüliklas toimus.  Üks noortest küülikupoistest murdis end puurist välja ja pani silma peale ühele vanemale emasküülikule.Täpselt nagu uljale Casanovale kohane, siis asus ka kohe tegutsema. Tüüp lõhkus emase küüliku puuri ja läks kosja. Kuna aga mul polnud aega nende puuride parandamisega kohe tegeleda, siis sai rõõmus noorpaar kahekesi koos tervelt nädala mesinädalaid nautida. Arvata on, et kuu aja pärast on nüüd poegi oodata. Õnneks ole küülikud omavahel sugulased ja seega on oodata korralikku pesakonda. Kui nüüd veel detsembri alguseni sooja hoiaks, siis oleks kõik okidoki.
Ka kitsemammadel on olnud viimasel ajal põnevust küllaga. Rentisime neile peika, kes neid kantseldab terve kuu:)




3 comments:

  1. Sohvi tervitab , muutub iga päevaga julgemaks ja sulandub vaikselt meie hullude äntukate karja.Hoiab kuke ligi ja siblib koos braamadega.Igatahes oleme väga rahul :)
    See üldpilt võttis hingetuks, NII ilusad isendid!
    Tore lugeda, et kellegil veel küülikud ise romanikat teevad :).Jaksu.

    ReplyDelete
  2. Kust sa need Jersey noored said?

    ReplyDelete
  3. Jerseid sain ühe kasvataja käest Rapla lähedalt.

    ReplyDelete